2011. szeptember 15., csütörtök

Első blogom

Te szegény olvasó, ki gyanútlanul belenézel ebbe az írásba, ne várj tőlem habkönnyű csevegéseket. Csak akkor szólalok meg ezen túl is, ha mondanivalóm van. Nem vagyok grafomán, de az a hosszú út, ami már mögöttem van, hozott annyi tapasztalatot, hogy elérkezettnek látom az időt arra, hogy megosszam másokkal is.
          Hogy miről akarok gondolatokat cserélni? Természetesen arról, amikkel foglalkozom, már úgy közel huszonöt éve. Címszavakban elmondva, világkorszak-váltás és benne az ember szerepe, korszakok hatása az emberi fejlődésre, a történelmi ember, az emberi tudat fejlődése, egészség, gyógyítás, életmód, asztrológia, szakralitás, szakrális geometria és szakrális ereklyék az emberiségi történelemben, stb., stb. Csupa bulvártéma. Azokat várom erre az oldalra, akiket nem a celeb vakítás vonz, hanem hajlandóak létkérdéseinkkel is foglalkozni.

          Szeretnék megmutatni egy utat, amelyik teljesen egyéni, mindenkinek magára kell azt szabni, de ez az út kiemel a félelem köréből. Ma mindenhonnan árad az ember felé a megfélemlítés. Félelem a megélhetéstől, félelem a kiszolgáltatottságtól, félelem a magánytól, a szeretetlenségtől, a felelősségtől, a betegségtől, a haláltól, a sikertelenségtől, az öregségtől, a változásoktól, a terrorizmustól, az isteni büntetéstől, a fekete mágiától, az erőszaktól, félelem 2012-től. Zúdul ránk a megfélemlítés minden forrásból. Ontja ránk a félelmet barát, ellenség, a rádió, a tv, az internet, a politika, a gazdaság, szerelmünk, gyerekünk, apánk, anyánk. Lassan már észre sem vesszük, hogy állandóan szorongunk.

          Pedig van kiút. Ne feledjük el az állandó környezeti ártalmak sulykolása mellett, hogy gyönyörű a Föld, ahol élünk, és még ez az ország is gyönyörű, amiből el akar üldözni minket a politika. És gyönyörű mindenekkel szemben saját létünk is, ha végre rá tudunk látni kívülről – felülről is. Mert bizony minden olyan, amilyennek látni akarjuk.

Weöres Sándor írta: 
Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: 
Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”


Máriaremete, 2011.szeptember 15.

Girardi

2 megjegyzés:

 1. Kedves László!

  Nagyon örülök,hogy indított egy blogot.El se akartam hinni.Én ezt egy nagylelkű gesztusnak veszem Öntől.
  Bár hozzátenni nehéz lesz a mondani valójához,de ha lesz értelmes kérdésem,azt felteszem.

  A legjobbakat kívánom!

  VálaszTörlés
 2. Kedves Henrik!

  Megtisztelt a bejegyzésével!
  Örülök, hogy kíváncsi a gondolataimra.
  Baráti üdvözlettel: Girardi

  VálaszTörlés