2011. szeptember 16., péntek

A régi kínai orvosok titka...
          Gyakran idézik, hogy a hajdani kínai orvosok, akkor kaptak javadalmazást a pácienseiktől, ha egészségesek voltak. Betegség esetén gyógyíthattak ingyen. Jól néznénk ma ki orvosok és természetgyógyászok, ha most is így lenne! Mert ugye az első az egészség, meg az, hogy legyen elég beteg!

          Elgondolkodott valaha valaki azon, hogy van –e ebben a legendában valami igazság? Én még nem hallottam erre választ. Pedig érdemes lenne erre valamit reagálni. Nyugati orvosi logikával nehéz lenne ezt az állítást komolyan venni. A titok nem annyira titok, mert tulajdonképpen a ma annyira népszerű megelőzés, vagyis a prevenció az, amit nagyon tudtak a hajdani kínai orvosok. Felvetődik itt a kérdés, hogy miért is nem működik manapság az, hogy bármennyire is vigyáz valaki az életmódjára, igen ritkán sikerül valóban betegség nélkül megúszni. A kínaiaknál vajon miért sikerült?

          A kínai orvos kíváncsi volt arra a „konstrukcióra”, akivel dolga volt. Afféle „háziorvosként” már egy ember születésekor elkészítette  annak születési asztrológiai képletét. A kínai asztrológia nagyban különbözik a nyugati asztrológiától. Itt nem bolygói hatásokkal dolgozik, hanem un. őselem energiákkal. Ezek az őselemek pedig egyenértékűek a kínai orvoslás filozófiai alaptételeivel. Szóval a kínai asztrológia megmutatja a konstrukció alapjellegzetességeit, ami alapján személyes életvitelt, táplálkozást, életpályát, tanulást, stb. lehet kidolgozni a páciensnek.

          Pontos tervrajz állt a kínai orvosok rendelkezésére, ami alapján pontosan tudták, hogy hogyan is működik az a szervezet. Ráadásul a kínai asztrológia is megmutatja az egyén életútját, úgy, mint a nyugati, csak éppen energiákban. Minden időpillanat sajátos energiái kerülnek konfliktusba minden ember személyes energiamintázatával. Ez az energiamintáknak a konfrontálódása hozhat harmóniát, sikert, egészséget valakinek, de hozhat kudarcot, betegséget, feszült időszakokat is.

          Minden időszak, különösen a mai idők drámai változásai, amikor az ember nem lát ki a saját reménytelenségeiből, amikor úgy érzi az ember, hogy a külvilág történései elsodorják, különösen fontossá válik az egészség kérdése. Drámai idők drámai módon tépázzák meg minden ember egészségi állapotát. A még oly sikeres emberek sem ússzák meg a dolgot ezekben az időkben, mert az ő fejük felett is ott van a Damoklesz Kardja. Ez pedig kikezdi a szervezet belső harmóniáját.

          A kínai asztrológia így valójában egészségasztrológiává válik. Minden ember esetében a fő kérdés az, hogy hogyan tudjuk megőrizni a szervezet belső egyensúlyát. Azt, hogy egy kis eltolódás is az elemek harmóniájában, ne borítsa fel az összműködés rendjét. Nagyon fontossá vált a mai időkre egy olyan rendszer, amely képes egy ilyen emberi tervrajz és életút ismeretében beavatkozni az egészség megtartása érdekében. Ez azonban kizárólag olyan életvezetési rendszer birtokában tehető meg, amelyik birtokában van az ember elemekből építkező tervrajzával, az egyén életútjával és van eszköze arra, hogy az elemek harmóniáját mindig, minden körülmények között segítse létrejönni. Ilyen módszer a kínai asztrológiára, a kínai gyógymódokra, a Feng-shuira és a nyugati platoni-térforma filozófiára felépített Girardi Long Life Design.

          A GLLD egy tudatos életvezetési rendszer, amely nem akkor aktiválódik, amikor már baj van, hanem folyamatosan alkalmazkodik a külső energetikai viszonyokhoz. Nem tesz úgy ez a rendszer, mintha minden időben minden embernek ugyanolyan módon kellene vezetnie az életét, mintha körülöttünk semmi nem változna. Hihetetlenül gyorsuló, változó időkben az egészség és a siker csak folyamatos tudatos reagálásokkal tartható meg.

2 megjegyzés:

 1. Sajnos ebben a modern világban a hangsúly nem a megelőzésen van, hanem a minél nagyobb profit elérésén! Lásd
  1. gyógyszergyártók multinacionális hatalma
  2. Olajhatalmak (melynek segítségével nem csak az egészségünket teszik tönkre, hanem a Föld élővilágát is!)
  3. Banki hatalom (a pénz hatalma) mely lelkileg teszi tönkre az emberiséget, ami nagyon fontos lenne az ember számára - lelki nyugalom, és harmónia)
  Szerintem, amíg e hármat az emberiség nem győzi le, addig a betegség lesz az úr a Földön.

  VálaszTörlés
 2. Kedves Pénz Zseni!

  Köszönöm az észrevételét, annál is inkább, mert gondolkodó ember képzetét kelti bennem. Egy kicsit azért vitatkozni szeretnék a megállapításával, mert ez az emberi szabad akarattal ellentétes. Tudom, mindezen rendszerek, - amikről beszélt, - mindent megtesznek, hogy ez így is maradjon, de a másik oldalon ott van a gondolkodó ember lehetősége. Azt a gyógyszert be is kell venni! Én pedig eldönthetem, hogy beveszem –e. Hál Istennek még nem állnak a hátam mögött fegyverrel, hogy megvegyem és bevegyem.

  Mostanában sokat beszélnek a betegségiparról. Ha valaki az életét egy ipari rendszerre akarja bízni, szíve joga. Akkor azonban ne is csodálkozzon, ha ipari terméknek is fogják tekinteni.

  Szerencsére lehet egyéni életvitelt választani. Eldönthetem, hogy mű élelmet fogyasztok, vagy feldolgozatlan élő minőséget. Eldönthetem, hogy használom a józan eszemet és nem ülök fel minden reklám által sulykolt csodaszernek. Egyáltalában felvállalom a felelősséget a saját életemért. Az életem vezetését nem adom át senkinek. Sem bankárnak, sem orvosnak, vagy gyógyítónak de még egy politikusnak sem. Tudom, mindegyik ácsingózik a lelki üdvösségemre is. Egy a lényeg: félelem nélkül felelősséget vállalni saját magunkért. Mert mit veszíthetünk?

  Kézcsókkal: Girardi

  VálaszTörlés