2011. november 30., szerda

A rákról, a lúgosságról, a belek állapotáról, a vesékről, a tüdőről a T-uránia gyógymód és a nyugati orvosbiológia eredményeinek a tükrében…

A lúgosításról már írtam blogjaimban, nem kis zavart keltve rendszeres olvasóim között. Ma szeretném folytatni a zavarkeltést oly módon, hogy segítségül hívok egy zseniális magyar biofizikus kutatót, Prof. Dr. Hummel Zoltánt és korszakalkotó találmányát a Hummel-féle mikrorostos gélt, amit prímbiotikumnak nevezett el. Elöljáróban szeretném maximális tiszteletemet és nagyrabecsülésemet kifejezni a Professzor Úrnak, amit nem sűrűn szoktam megtenni a mai világban.

          Mielőtt a Professzor Úr találmányáról szót ejtenék, először szeretném kedvenc témám, a kínai gyógyászat és kínai asztrológia oldaláról a rákos megbetegedések okaira felhívni a figyelmet. A kínai asztrológia egészségügyi ágának alapvetése szerint a rák elsődleges okát a Tűz-elem és a Föld-elem zavaraiban keresi. Az a kínai asztrológusok tapasztalata, hogy azon emberek, akiknek a születési képletében a Tűz és a Föld-elemek dominanciája a jellemző, valamint amikor adott év, hónap, és nap esetében, és az illető tíz éves ún. szerencse-periódusában döntően a fenti két elem megjelenik, az addig időzített bombaként ketyegő rákos folyamatok aktivizálódnak. Ez, tudom nagyon extrém elképzelés a mai tudományos nézőpontok idején, amikor a rákos folyamatokat előidéző rizikófaktorokban gondolkodunk, de remélem a cikk végére nem marad ellentmondás ebben a kínai nézőpontban sem.

          Az elemek tana szerint vizsgáljuk meg, hogy az egyes elemek kombinációi milyen funkciókat látnak el a szervezetben!
A Fa és Fém-elem a szervezetben a szállítási folyamatokért felel. A katabolikus folyamatokért felel ez az elem kombináció.
A metabolikus (átalakító) folyamatokért a Víz és a Tűz- elemkombináció felel.
A felépítő, (anabolikus) folyamatokért a Víz és a Föld-elem a felelős.

Mit jelent mindez a mostani nézőpontból?

Ahhoz, hogy a szervezeten belül mindenféle szállítási folyamat rendben legyen, úgy szükség van a Fa és a Fém-elemek jelenlétére. Amennyiben ezek az elemek hiányosan vannak jelen, úgy a szállítási folyamatok sem lesznek rendben.
A szervezetben zajló átalakítási folyamatok akkor vannak rendben, ha elég erős a Víz-elem és ez egyensúlyban van a Tűz- elemmel. A Tűz-elem túlsúlya ismét csak blokkolja a metabolikus folyamatokat.
A felépítő folyamatok egyensúlyát megint csak megzavarja, ha a Víz-elem gyenge lesz a Föld-elemhez képest.
Gondolom, a fentiekből már érzékelhető, hogy a kínai elképzeléseknek van némi alapja, ugyanis a Tűz és a Föld-elemek túlsúlya súlyosan megzavarja a szervezet egyensúlyát.

          Most vizsgáljuk meg, mit mond Hummel Doktor Úr a szervezet pH  - értékeiről?
„A rákosok vére egyre lúgosabb kémhatású lesz, míg a vizeletük egyre savasabb, a rák fejlődésével párhuzamosan. Eközben a rákos szövetek kémhatása változatlan marad.

          A szénsav (H2 CO3) amfoter jellegű vegyület, néha savként, néha lúgként viselkedik. A bikarbonát ion a rákos szövetből kikerülő savasságot okozó H+ iont megköti és szénsav keletkezik belőle. Széndioxid és víz is keletkezhetne belőle, ha kilélegeznénk a széndioxid gázt, pl. intenzívebb testmozgással, de nem ez történik, így a szénsav egy másik átalakulást választ. A szénsav lúgként viselkedve elvesz egy H+ iont egy vízmolekulától és hátrahagy egy OH- iont, aminek a felszaporodása a vér lúgos irányú változását okozza. A semleges szénsav (H2 CO3) molekula pedig átalakul H3 CO3+ ionná, ami  már nem H+ ionként viselkedik, vagyis a pH elektróda nem érzékeli savként.
          Ha a kation H3 CO3+ és az anion OH-, akkor ez egy gyenge lúg ugyan, de lúg. Ennek a lúgnak a jelenléte a vérben 7-nél magasabbá, vagyis lúgossá változtatja a vér pH-értékét. A rákosok esetében ez a helyzet alakul ki.
          A sejtek metabolizmusuk (energiatermelő tevékenységük) során H+ ionokat szabadítanak fel, ez a vérbe kerül, de onnan el kell vinni, nehogy elsavasodjon a vérünk. A vérben levő bikarbonát – szénsav rendszer segítségével történik a savtalanítás. A Vesénél is és a Tüdőnél is ez a rendszer működik közre savtalanításban. A vesén keresztül 40-80 egységnyi savtól szabadulunk meg, normál esetben, míg a tüdőn keresztül 13.000-egységnyivel.
A rákos sejtek intenzívebb szaporodást és intenzívebb metabolizmust folytatnak, vagyis több pH+ iont szabadítanak fel, mint a normál sejtek. Tehát a rákos sejtek burjánzásánál fokoznunk kellene a tüdőnkön keresztüli savtalanítást, vagyis több, intenzívebb testmozgást kellene végeznünk, ami fokozná a légzésünket.”

          Mit is állít ezen kívül Hummel Doktor Úr?
„Az egészséges sejtekben kötött állapotban vannak jelen a vízmolekulák. A gyulladásos és osztódó sejtekben több a szabad víz.”
E- logika szerint a találmánya, -a mikrocellulóz alapú gél – hatalmas mennyiségű vizet képes a vastagbél-traktusban megkötni. Ez biztosít állandó vízellátást a bélbaktériumoknak a rendeltetésszerű működéséhez.

          Most próbáljuk egyszerű nyelven összefoglalni a fentieket! A rákos folyamatok megakadályozásához szükséges megakadályozni a szervezet elsavasodását, de nem „flúgosítással”, (lúgot öntve a gyomrunkba) hanem megfelelő mennyiségű és minőségű vizet megkötve a béltraktusokban.

A savtalanítás területei még a Vastagbél-en kívül a Vese és a Tüdő.


          Nézzük most először a kínai gyógyászat szervek felosztásáról vallott elképzelését. A Tűz-elemhez tartozó szervek a szív, a vér és a vékonybél. A Föld-elem szervei a Gyomor, Lép, Hasnyál-mirígy. Van ezen kívül még a Tüdő és a Vastagbél, ami Fém-elem, a Víz-elem pedig a Hólyag és a Vesék.

          Energetikai állapotfelméréseim alapján elmondhatom, hogy rákos betegek esetében mindig problémás a Fa, a Víz és a Fém-elemekhez tartózó szervek energetikája. Magyarán szólva, függetlenül a rák fajtájától, mindig jelentősen alul energetizáltak ezek a szervek. Igaznak kell tehát ítélni a kínai asztrológiai megállapítást, miszerint a sok Tűz és Föld-elemeket el kell vonni, miközben a Fém, a Víz és a Fa-elemeket viszont meg kell erősíteni, be kell vinni a szervezetbe. Jelenleg a tüdő, azaz a Fém-elem megerősítése a legproblémásabb feladat. Ehhez mindenképpen új eljárások megtalálása szükséges. A feladat nehéz, de nem megoldhatatlan. A rákos folyamatok beindulásakor olykor segíteni szokott, ha a páciens forró tengerpartra utazik néhány hétre. Ez mindenképpen összefügg a tüdő energetikai támogatásával. A felmerülő kérdés itt az, hogy hogyan lehet beépíteni egy esetleges terápiás módszerként, elutazás nélkül.

Ezek alapján, - összevetve a Hummel-féle nézetekkel, - látható, hogy teljesen egybevág a két elképzelés. Az általam kidolgozott T-uránia Gyógymód, melyet a T-uránia Sárkányvíz kidolgozása óta folytatok, mindenben egybevág Hummel doktor elképzeléseivel. Az általunk ajánlott táplálkozás, már több mint tíz év óta azon alapul, hogy rákos megbetegedés esetén el kell hagyni a cukor, a keményítő-tartalmú szénhidrátok és a tej fogyasztását. Ez a terápia egyik fundamentuma.

          A másik a T-uránia Sárkányvíz fogyasztása, amely képes a bélben kötött víz formájában beépülni és segíteni a vastagbél regenerálódását. Természetesen a jövőben mindenképpen beépítem a prímbiotikus gél alkalmazását is gyógymódomba.

          Mindezek mellett nem jelentheti ki senki sem, hogy meg tudja oldani a rákgyógyítás feladatát. Akkor, amikor már elindultak a rákos folyamatok, senki sem garantálhatja a folyamat megfordítását. Bölcsebb dolognak látom, az asztrológia alkalmazása mellett felkészíteni a szervezetet a hiányzó elemek folyamatos bevitelével, hogy elkerülhető legyen a rákos folyamatok beindulása.

          Hummel Doktornak van még egy megállapítása a vízfogyasztással. Fiatal, egészséges emberek több vizet fogyasztanak, mint az idősek. Ez mindenképpen felelős a belek rossz állapotáért is, de a vesék leromlott állapotáért is. Ez önmagában is okozója a fent említett Víz-elem hiányzásnak. Felvetődik itt a kérdés, hogy miért nem szomjasak az idős emberek. Erre a választ már tíz éve megadtuk, megtalálják a www.t-urania.hu honlapunkon is. A kérdés megértéséhez hozzásegít egy másik tény is, hogy egészséges fiatal szervezet esetében is, amikor rendkívül nagy fizikai terhelés és ehhez fűződő rendkívül sok vízbevitel történik, beáll a vízkórságnak nevezett jelenség. Ez abban áll, hogy már nem tud több vizet befogadni a szervezet és kihányja magából, hiába nagy a vízveszteség.

          Ha most összevetjük a két jelenséget, megállapítható, hogy mindkét esetben a szervezet súlyos, vagy idősek esetében súlyosbodó, rossz energetikai állapot a felelős. A leromlott energetikai állapot miatt a szervezet nem tudja beépíteni, illetve átalakítani biológiai víz állományába a szokványos természetes vizet. Ez a víz szerkezeti rendszerével függ össze.

Remélem, hogy érthető volt a kétféle logikai rendszer összevetése. Számomra rendkívüli nagy jelentőségű, hogy végre a nyugati típusú gondolkodásban is megjelent Hummel Doktor Úr személyében az a tudós ember, aki szándéka nélkül is pontosan hozza a keleti gyógyítási rendszer logikáját. Természetesen nincs ebben semmi csoda, hiszen az igazi tudás mindig ugyanazon eredményekre fog kilyukadni. Egy célhoz, lehet különféle utakon is megérkezni.

          A végén szeretném elmondani, hogy vannak akik Hummel Professzor találmányát Nobel-díjra érdemesnek tartják. Ezúton csatlakozom az előttem szólókhoz!

Girardi

Máriaremete, 2011. 11. 29.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése