2015. március 19., csütörtök

Másképpen szexuális életünkről, az egészség és a lelki fejlődMásképpen szexuális életünkről, az egészség és a lelki fejlődés szolgálatában…

         Eddigi írásaimban megpróbáltam sokféle megközelítésből felkelteni az Olvasó érdeklődését, hogy egy teljesen másfajta nézőpontból kíséreljük meg az emberi életben rejlő lehetőségekről gondolkodni. Írtam korábban már arról a tapasztalatomról, hogy a mai emberek tömegei csak minimális lehetőségeket használnak az élet fenntartásához, energiarendszerük lehetséges kapacitásából. Számszerűsítve a dolgot az energiarendszerünk adottságainak kb. 10%-át vagyunk képesek használni.

         A hozzám fordulók között napi gyakorlat a libidó elvesztése. Tapasztalatom szerint a válások nagy többsége erre az okra vezethető vissza. Fiatal párok szenvednek tőle, és zömében a másik félre hárítják szexuális potenciájuk elvesztését. A hozzám fordulók közül szinte senki nincs, aki panaszolná ezt a problémáját. Az energetikai vizsgálat mutatja meg panaszkodás nélkül is, hogy mitől szenved a beteg. Sok évtizedes tapasztalataim sokáig engem is arra késztettek, hogy a fejemet a homokba dugva tartsam. Az élet „rendjét”  láttam benne, hogy a kapcsolatok elhidegülnek egy idő után (igaz, hogy manapság kicsit még gyorsabban, mint régebben).

         A kínai Qi-kung behatóbb tanulmányozása ébresztett rá, hogy a mai nyugati típusú ember szexuális gyakorlata a főbűnös abban, hogy idő előtt feléljük energiatartalékaink jelentős hányadát, és marad számunkra a sok évezredes gyakorlat, miszerint nem tudjuk meghaladni a sorsunk nyújtotta biológiai programot. E szerint pedig az élethosszunkat és egészségünket az a program határozza meg, amelyik legfontosabb feladatának az utódok nemzését, illetve az utódok biztonságos elindítását az önálló életben biztosítsa.

         Amit mi erről a kérdésről gondolunk, megint csak egy az össztársadalmi hiedelmek közül. Gondoljuk csak végig! Amennyiben Isten a szexualitásban csak a fajfenntartást akarta biztosítani, akkor emlősként miért nem úgy vagyunk motiválva, mint az állatok? Amikor a szuka tüzel, akkor a kan beindul. Ez a szexuálisan felfokozott állapot mindössze a tüzelési időszak végéig tart. Erre mondhatja valaki, hogy mindez az élvezetek miatt van, hogy érezzük jól magunkat. Erre azt kell, hogy mondjam, hogy Isten terveiben nem valószínű, hogy az élvezetekkel való elhalmozás játssza a főszerepet.

         Gondolkodjunk kicsit az egész fiziológiájáról. A férfi magjainak százmilliói ostromolják az egyetlen érett petesejtet. Mire ez a tékozlás? Egy párnak még a régi időkben is maximálisan tíz körüli utódja volt. A női peteérés kb. 30-évig biztosítja a fogantatás lehetőségét. Ez azt jelenti, hogy kb. 400 peteérés áll szemben a mai gyakorlat szerinti 1,38 vállalt gyermekáldással. Itt valami nagyon nagy pazarlással állunk szemben, olyannal, amivel a természetben nem nagyon találkozunk.

         Akik valamelyest is rácsodálkoztak már arra, hogy egy magban mekkora erő van, micsoda gigantikus energiák sűrűsödnek össze egyetlen növényi magban, hogy lehetővé tegyék a földből való kibújás hihetetlen erőfeszítéseit, gyökeret eresszenek, szárba szökjenek, egészen addig, amíg már leveleket tud hajtani és a növény önálló életre alkalmassá válik. Mindez egyetlen mag potenciáljából. Így van ez az emberi maggal is. A női petesejt is hatalmas energiát összpontosít magába. Különben miért lenne olyan megterhelő a menstruációs időszak minden nőnek. Sok nő átkozza is a sorsát, hogy ennyi időn keresztül hónapról – hónapra szenvedjen ettől az állapottól. Ilyenkor simpfelnek minket férfiakat, hogy bezzeg nekünk milyen könnyű. Azt kell, hogy mondjam,  drága nőtársaim nem tudjátok miről beszéltek!

         Az évezredes kínai megfigyelések arról tudósítanak, hogy minden egyes magömléssel a férfi elveszíti energiakészletének egynegyedét. Ezek után életkortól függően 24 – 48 –óra szükséges az energiák regenerációjára, idősebb korban ez lehet egy hét is. Gondolják végig! A teljes energiakészletünk egynegyede az áldozat, egyetlen férfi orgazmusért. Furcsa egy program ugye? A nők ezzel szemben részesülnek a spermatikus energiabomba áldásaiból, viszont ők ezzel szemben a menstruációs időszakban veszítik el ugyanezt az energiamennyiséget. Érdemes lenne ilyen irányú kutatásokat végezni, a férfi és a női elérhető életkor különbözőségeit tekintve.

         Elég szomorú képet festettem föl a szexualitásról, de nem hinném, hogy ettől még valaki azt fontolgatná, hogy felfüggeszti szexuális tevékenységeit. Én sem bíztatok erre senkit, annál inkább, hogy a régi kínaiak nem lennének igaziak, ha nem találták volna meg a választ a paradox helyzet feloldására. Abból indultak ki, hogy a sperma is, a petesejt is gigantikus energiabomba. Elvesztése pazarlás! Arra is rájöttek, hogy a mag megtartásával, annak átalakításával Qi-vé, meg lehet akadályozni az életerőnk szétfolyását, sőt visszafordítva egy pontosan kidolgozott algoritmus szerint felhasználhatjuk az elöregedés természetesnek hitt folyamatainak a megállítására.

         A módszer tehát évezredek óta adott. A Qi-kung gyakorlata szerint az emberi szervezet folyamatos megújításához a szexuális energiát kell használnunk. Nem elnyomni kell tehát a szexuális energiákat, ellenkezőleg.  Egy pontosan kidolgozott tematika alapján folyamatosan stimulálni kell ezen energiák termelését. A felgerjesztett energiákat lehet ezek után a szervek megújítására használni. A módszer létezik, de nagyon macerás, sok időráfordítást igényel. Az alap-probléma abban van, hogy energia csak valahonnan származik. Ez ugye fizikai tény? Erre a Qi-kung mesterek az ún. ősöktől örökölt forrást használják. Ehhez többnyire nagyon magas szintű mesternek kell már lenni, hogy valaki ezt pontosan és veszély nélkül képes legyen megoldani. A mai nyugati típusú ember alkata szerint is, de az életmód miatt is alkalmatlan arra, hogy pontosan követni tudja az ősi kínai tanításokat.

         Már hosszú idő óta ígérgetem, hogy megtaláltam a módot arra, hogy a keleti hermetikusan zárt tanításokat a gyakorlat szintjén átfordíthassuk a mi kultúránk nyelvére és hétköznapjaira. Nem kell kolostorokba vonulni, mint taoista Qi-kung mester, hanem a hétköznapok gyakorlatába beilleszthető módszert adok mindenki számára, aki nem akar belenyugodni a biológiai program végzetszerűségeibe.

         A feladat kétféle tevékenység elsajátítását jelenti.

1. Meg kell tanulni a szervezetünk energetikai pályái mentén speciális protokoll szerint energiákat keringetni. Az energiakeringetés során az elindított energiamennyiségnél jelentősen több életenergiát tudunk gerjeszteni. Ezt az életerő – energiát használjuk a szerveink megerősítésére és az öregedés megállítására. Az energiák felgerjesztéséhez alapvetően szexuális energiákat használ a Qi-kung gyakorlata. A mai ember ezzel nagyon rosszul áll, így a Design-Medizin Qi-kung gyakorlatok alatt, különleges térformák használatával segítjük szexuális energiáink aktivitását.
         Az energia keringetése nagyon figyelmes gyakorlatsorok megvalósítását jelenti, amit a felhasznált térforma és kristályok használata segít napi rutinná tenni.

2. El kell sajátítani az elméletét egy másfajta szexuális gyakorlatnak, amit szokás taoista szexuális tevékenységnek is nevezni. Nagyon fontos megérteni, hogyan lehet sokkal magasabb-szintű szexualitást is gyakorolnunk, úgy hogy még ráadásul meg is tudjuk úszni energiáink jelentős részének elvesztését is. A taoista szexualitásban megtakarított energiák lehetőséget teremtenek a libidó magas-szintű elérésére. Az így megőrzött szexuális energiákat fel lehet használni az előző pontban vázolt energia-keringetési gyakorlatokban.

         Lehetőség van szexuális aktusban is az energiakeringetésre, közös energiapálya kialakításával. Ez a fajta szexuális gyakorlat megsokszorozza a közösen átélt szexuális élményt, és az orgazmust kiterjeszti az egész szervezetre.
Nem elhanyagolható  ajándék a párok összetartozásának hihetetlen megerősödése is.

         A fenti szexuális gyakorlat jelentősége akkor igazán érthető, ha megjegyezzük, hogy a mai gyakorlata szexuális szokásainknak alapvető életenergiákat emészt föl. Ezek az energiák nem pótolhatóak semmiféle ajzószerrel, Viagrával. Ezek használata megsokszorozza energiaveszteségeinket.

Az életenergia megóvásának az alapja, a sperma és a peteérés energiáinak a visszaforgatása életerőnk gyarapítására!

Írásaim elérhetőek a http://lelekmagazin.hu/a-harom-kincs/ címen is. 
Olvassátok szeretettel!

  
        
Harsányi László

2015. Március 19.
Máriaremete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése