2015. szeptember 3., csütörtök

A Design-Medizin Qi-kung Iskola megnyitotta kapuitA Design Medizin Qi-kung iskola megnyitotta kapuit.


         Mint azt már jeleztem, az első modern típusú Nei-dan Qi-kung tanfolyam első, felépítő fázisa befejeződött. Néhány barátommal, akik ismernek, és vállalták az úttörők  kalandját,  a terv szerint végigcsináltuk az első tanfolyamot. Sok hitre volt szüksége az úttörőknek  ahhoz, hogy belevágjanak elsőként egy elég hosszadalmas közös munkába. Minden résztvevőt a barátomnak tekinthetek, de olyan barátoknak, akik viszont nem egy homogén baráti társaság tagjai, akik szinte egyáltalán nem ismerték egymást korábbról. A tanfolyam jellegéből adódóan nagyon bensőséges együttes munkát követelt meg, és az első félénk közeledések után a közös munka nagyon összekovácsolta a társaságot. Mondhatni, baráti csoporttá szerveződött a társaság. A munka, az együtt megélt élmények után mindenkinek világossá vált, hogy a látszólag véletlenül szerveződött heterogén csoport, valamilyen módon összetartozóvá vált. Olyan ez, mint amikor elindul egy műkedvelő sportegylet, aminek a végén sportági válogatott csapat várhatja az alapozó után a folytatást, ami már profi versenyzőkké formálja a társaságot.

         Részemről is nagy kíváncsiság előzte meg a tanfolyamot, mert csupa furcsa dolgot tartalmazott a program. Két nap elméleti felkészítés előzte meg a gyakorlati munkát. Ezt a nagyon intenzív két napot szántam arra, hogy megismertessem a résztvevőkkel a kínai gyógyászat és a Qi-kung filozófiai alapjait. Nyugati ember számára nem kis falat két nap alatt befogadni a távol-kelet nagyon sajátos nézőpontjait világról, emberről, a szellemi fejlődés és egészség nézőpontjából. Azt gondolom a legtöbbeknek nem kis belső ellenállást kellett magukban legyőzni, és megőrizni a nyitottságot és a kíváncsiságot. Volt is olyan, akinek időre volt ahhoz szüksége, hogy feldolgozza a hallottakat, és csak a következő, most kezdődő őszi tanfolyamon fogja a gyakorlati képzést folytatni.

         Tíz teljes napot szántunk egy nem kevésbé furcsa masszírozási tanfolyamra, ahol mindenki nagyon profi módon megtanulhatta ezt a keleti alapokon álló DM Qi-kung masszírozási eljárást. Ez a masszírozási mód alkalmas az ún. ín-izom átalakításra, amelynek köszönhetően mindenki energetikai szintje, minden kétséget kizárólag hatalmasat emelkedett. Nem kellett senkit arról külön meggyőzni, hogy ez így van, mivel mindenki a saját bőrén tapasztalhatta mindezt meg. A kedves Olvasó erről úgy alkothat képet, ha egy hasonlattal érzékeltetem. Ha az embert egy lehangolódott hangszernek képzeljük el, amelyik nem képes tökéletes hangzatok megszólaltatására, most ahogyan emelkedett az energiaszint, úgy nőtt mindenki érzékelő-készsége. Hogy ez mit jelent? A legtöbb ember, aki találkozott már a kínai akupunktúrával, úgy gondolja, hogy az energiavezetékeket, mint az energia áramlásának az útvonalait, és az akupunktúrás pontokat, nagy erőbedobással és szorgalommal meg kell tanítani. Ez így is van az akupresszúrás és akupunktúrás tanfolyamokon és iskolákban. A DM Qi-kung tanfolyam résztvevői megtapasztalhatták, hogy a belső és külső finomérzékelések energiaszint-függő dolgok. Ahogy felszabadulnak az energiapályák, tanfolyami napról, tanfolyami napra nőtt az energia – érzékelési képességük.

         A masszírozást követően, mindenki saját Qi-kung kalapjával és kristályokkal végzett, „kalapunktúrás” kezelés során saját testükön figyelhették meg az akupunktúrás energiapályák útvonalait. Természetesen ez nem pusztán egy „extraszensz” képességfejlesztés, hanem valós egészségi állapotváltozást jelentő kezeléssorozat volt.

         Ahogy alkalomról – alkalomra nőtt a gyakorlatozók energiaszintje, és egyre magabiztosabbak lettek a masszírozásban, elkezdhettük a különleges energiakeringetési meditációkat, amelyeket újfent a saját Qi-kung kalapjaikkal és kristályaikkal hajthatták végre. Valójában a tanfolyam vége felé derült ki mindenki számára, hogy milyen utat nyit a meditációs gyakorlatozás a jövőben. Megint csak nem kell senkit arról meggyőzni, hogy milyen fontosak ezek az ősi technikák, és mi is az, amikor arról beszél a kínai mester, hogy a gyakorlatok eredményeként megerősödik a Shen, (Szellem) és elfoglalja lakóhelyét, hogy ennek köszönhetően, folyamatosan uralhassa a Qi-t, (Csi-t).

         Most két Résztvevő tapasztalatait olvashatják a tanfolyamról:


Máriaremete,
2015. szeptember 02.

Kedves Làszlò!

         Ahogyan igèrtem megìrom mit is tapasztaltam meg a tanfolyam alatt, amit elvègeztem nàlatok.
         1-es tipusù cukorbetegsègem vezetett el Làszlòhoz. Amiòta ez a betegsègem van, folyamatosan kerestem a lehetősègeket hogy vàltozzon az àllapotom. Làszlò egy teljesen màs megközelìtèst ajànlott egy teljesen màs mòdszerrel. A kezemet fogva vezetett bele egy màs gondolgozàsba ès ìgy el is kezdtem a tanfolyamot. Nagyon sok ismeretlen testi èrzetemmel ismerkedhettem meg ès megtapasztalhattam hogy hogyan működik a testem, ha foglalkozom vele. Megnyugtatott hogy a testem reakiciòi a kezelèsek alatt màsoknàl is hasonlòan jelentek meg. Megtudhattam hogy a rezgèsek amiket az eszközök gyakoroltak a testemre igen is hatàssal vannak ràm. Teljesen màs àllapotba kerūltem a kezelèsek utàn amit talàn ùgy tudnèk leìrni hogy nem gondolkoztam. Tehàt összhangba kerūltem magammal, a testemmel. Nem bìràltam felūl magamat nem engedtem a negatìv gondolatoknak, amik miatt lebeszèltem magam sok mindenről. Sokszor idegen volt nekem ez az àllapotom ès mèg meg is ijedtem tőle. Viszont Làszlò minden kèrdèsemre megadta a vàlaszt, ìgy megèrtettem a bennem zajlò folyamatokat. Azt hogy minden összefūgg mindennel, ami bennem zajlik. A bàtorsàg amit felgyùjtott ès megerősìtett bennem a tanfolyam azt eredményezte hogy mertem màskènt kezelni a betegsègemet, erősödött a testemmel valò kapcsolatom ès elkezdtem bìzni magamban. Ennek következmènye az lett hogy ràjöttem, hogy mit szeretnèk csinàlni az èletemmel ès mertem vàltoztatni azon, hogy azt csinàlhassam amit szeretnèk. Ràjöttem, hogy a fèlelem nem csak a betegsègnèl van jelen, hanem mindenhol az èletemben ès ahogy elkezdtem erősìteni magam ezekkel a mòdszerekkel, a bàtorsàgom az èletem màs terūleteire is kihatott.
Örūlök hogy az elsők között vègezhettem el a tanfolyamot ès hogy nekem is lehetett egy ilyen kūlönleges kezelő kalapom.:)

Szeretettel: Petròczki Szabina


Design-Medizin Qi-kung rendszerről…
Tisztelt Érdeklődő!

Semmilyen tudást nem szeretnék – még ha tudnék is – átadni a DM Qi-kungról. Arról szeretnék szólni, hogy mit tapasztaltam és milyen hozzáállás kellett ahhoz, hogy most örömmel tudjak beszámolni arról, hogy sikeres volt mind az, ami nekem számított.
Senki ne gondolja azt, hogy egy pár alkalmas tanfolyammal a fellegekbe jut, és ott marad. A fellegajtó nyitogatást viszont nagyon jól meg lehet tapasztalni. De mit jelent ez?
Egy kiváló emberekből álló csoporttal voltam együtt, akik mindannyian azon voltunk, hogy segítsük egymást a tanulásban és a felemelkedésben. A fizikai testünk felkészítése mindarra, ami nem csak fizikai síkon történik később velünk nagyon jó állapotba hozta a lényemet. Ezt hívjuk mi viccesen verésnek.
Számomra a legfontosabb áttörést és tapasztalatot az szellemi síkon való munka jelentette. Az érzéseket megfogalmazni nagyon nehéz, mert újak voltak. Viszont a munka végén a beszámolókból örömmel állapítottam meg, hogy a társaim hasonló élményeket szereztek.
Csodálatos érzés volt, amikor úgy éreztem, hogy nem férek a bőrömbe, mert úgy fel vagyok töltődve, vagy amikor egy végtelen boldogság állapotába jutottam. Ugyanakkor féltem, amikor régi fájdalmak törtek fel a mélyből, amikor szembetalálkoztam meg nem oldott kataklizmáimmal.
De ne gondolja senki, hogy itt csupán érzésekről van szó. Azt se gondolja senki, hogy ez arra az időtartamra szólt, amit ott töltöttünk együtt. Végig kísérte a következő napjaimat, korábban a nehezebb rossz érzések, később a gyógyuló jó lelkület. Mostanra a kimerültség állapota nem érkezik el mozgalmas életembe. Nyugodtság és semlegesség (nem érdektelenség) érzését gyakorlom egyre nagyobb sikerrel.
Ezt az állapotot igyekszem fenntartani mai is, amihez szükségem volt nyitottságra, bizalomra, kíváncsiságra, bátorságra és legfőképpen Zsóka és László jóságára, hogy lehetőséget kaptam tőlük arra, hogy kevesebb gáttal élhessem most mindennapjaim, hogy döntéseim egyre inkább bölcsekké váljanak, és ezért nagy hálával tartozom, köszönöm nekik.
Az a cél, ami a legvégső cél még mindig messze van, de az egészséges élethez, valamint a felemelkedéshez én csak ajánlani tudom a DM Qi-kung rendszert.

Henrik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése