2016. február 14., vasárnap

AmforaNa már megint egy újabb egészséges táplálkozás…

Van ugye az ún dietetikusi egészséges táplálkozás!
Gyakorlatilag évtizedek óta nem enged a „21”-ből!
Jöhet itt vegetariánus, makrobiotikus, dr. Bieler-féle, Dr. Aetkins-féle, Paleo diéta, ketogén diéta, meditererán diéta, a hivatalos szilárdan őrzi megingathatatlan pozícióját.
A gyanútlan, nem éppen „szakember”hírében álló honpolgár meg aztán nyugodtan beleőrülhet az egész egészséges életmódba.

Létezik egyáltalában mindenkinek szóló egészségszabvány?

Ugye ezt mindenki beláthatja, hogy ilyet követni is ostobaság lenne, mégannyira hivatalos, vagy éppen alternatív elképzelésről legyen is szó.

Minden ember sajátosan egyéni univerzum, nagyon egyedi konstrukció alapján „megépítve”.

Így aztán a gondolkodó embernek egy teljesen másik úton célszerű elindulni!
Ezt az utat pedig nagyon régóta járják keleten.
Legyen az a kínaiak taoista filozófiai alapokon nyugvó táplálkozási rendszere, legyen az  indiai ajurvédikus táplálkozási rendszer, de széttekinthetünk a mediterrániumban, és ott is megtaláljuk a megfelelő táplálkozási rendszerben az okosságot.

Egyet azonban senki se felejtsen el!
Minden táplálkozási rendszer adott klímához, a Föld adott szélességi köréhez, vallási kultúrájához, hogy azt ne mondjam adott faji jellegzetességekhez szabott.
Tudom, ez kicsit idegenül hangzik, de gondoljanak arra, hogy egy igáslónak se azt adjuk, mint egy versenylónak, vagy éppen szamárnak.
Más táplálkozás szükséges a sarkokon, a mediterrániumban, de teljesen más nálunk a mérsékelt égövi Európában, magyar fajtabéli genetikával.
Innentől kezdve megérthető lenne a tejfehérje érzékenység, a keményítő iránti érzékenység, vagy éppen az inzulin rezisztencia.

Minden fajtabéli adottságú embercsoportnak más-más bázisú táplálkozás a befogadható.
Kétféle alaptáplálék alakult ki kulturális és földrajzi elkülönülésünk folytán.
Minden kultúrának van egy szénhidrát és fehérje alapja.
Ez a meghatározó!
Ezt az adott kettőst lehet aztán vegyíteni zöldség – gyümölcs és fűszer csoportokkal.
Természetesen az éghajlat és az évszakok váltakozásainak, illetve ciklusainak a figyelembevételével.

Ehhez a rendszerhez nem lenne olyan nehéz visszatérni, természetesen egy hosszadalmas tisztítókúra után.

Ezen nem túl bonyolult alapelvek még persze nem hoznak átütő változást általános egészségi állapotunkban, nem beszélve arról, hogy értékelhető eredményt a várható életkilátásainkban sem remélhetünk.

Most feltehetik a kérdést, hogy akkor mire ez a duma?

Gondoljanak bele!
Ért már el valaki ezekben a kérdésekben átütő sikert?
Én elég régen foglalkozom hivatásszerűen is az egészséges életmóddal, de én még nem találkoztam ilyen emberrel!
De azt is mondhatom, hogy olyannal sem, akit táplálék-kiegészítők tartanának egészségesen, vagy tartanának meg a hosszú életnek.
Be kell vallani, hogy jómagam is szoktam szedni célzottan ilyen szereket, de még semmilyen bizonyítékot sem sikerült arra szereznem, hogy ezek működnének.
Marad továbbra is a hit faktor.
És itt bizony igazuk van a szkeptikusoknak!

Persze vannak laboratóriumi, meg klinikai kísérletek, bemutatják, hogy egy hatóanyag milyen befolyással bír az emberi sejtekre?! Laboratóriumilag!

Mindezeken azonban ne csodálkozzon senki!
A „biobiznisz” ettől meg se rezdül, mert bennünk van a törekvés arra, hogy mi mégiscsak le fogjuk győzni testünk amortizációját, és meghosszabbítjuk az életünket. És ehhez nagyon erős hittel és még erősebb vaksággal rendelkezünk.

Mit mond erre a régi kelet?

Az alapelvek rendkívül egyszerűek!
Az ember életviteléhez először is energiára, Qi-re (Csi) van szüksége.

Az energiákat kétféle üzemanyagból fedezi az ember.

1.     Őseinktől örökölt, vagy „eredeti esszencia” kínaiul: Jing
Ez egyfajta bankbetét, amivel egész életünkben gazdálkodnunk kell. Ez csak fogy az életünkben, nem beszerezhető!

2.     Táplálkozással bevitt, esszencia, ami a belélegzett levegőből, az elfogyasztott ivóvízből, illetve a bevitt élelmiszerekből állít elő a szervezet.

Felvetődhet a kérdés, hogy mire ez a megkülönböztetés?
A tudomány nem ismeri az első fogalmat, a Jing-et, pedig ez a legfontosabb dolog az életünkben, ezen múlik életünk hatékonysága, egészségünk, várható életkilátásaink.
Van itt egy nagyon fontos alapelv:
A keletieknél létezik a Yin és a Jang-elve. Ez egy nagyon fontos működésbeni alapelv.
Az ősöktől örökölt Jing mindig Yin, vagyis Víz – típusú üzemanyagforrás.

Ahogyan energiává alakul a szervezetben, mindig Víz-elemként működik, mindig hűt!

Ezzel szemben minden, ami bekerül itt a Földön a szervezetünkbe,
Tűz-elemként, Jang-minőségként dolgozik!
Magyarán Fűt!

Egyszóval: minden bevitt táplálék Tűz-ként fűt minket, tehát a belső szerveinkben melegítésként jelenik meg.
Olyan ez, mint az energiatermelésben a fosszilis energiák. Annak minden károsító hatásaival egyetemben. Táplálkozásunk tehát folyamatosan égeti el belső szerveinket. Ez maga az öregedés!

Ahhoz, hogy a fosszilis táplálékok ne ronthassák le idő előtt belső szerveinket, a természet gondoskodott arról, hogy rendeltetésszerűen le tudja hűteni is a melegedett szerveket. Erre szolgál a Jing-ből termelődött Jing – Qi.
Könnyen kikövetkeztethető, hogy mivel a Jing-et szaporítani nem tudjuk, de takarékoskodni lehet vele, méghozzá a megfelelő ún. „egészséges táplálkozással, vízzel és levegővel”.
Ennyi az életben a lehetőségünk:
Takarékoskodni a Jing-el, őseinktől örökölt „bankbetétünkkel”!

Ehhez még egy dolgot nem ismerünk!
Milyen az az egészséges táplálkozás?

Már Paracelsus itt tudta, hogy
Még a bevitt gyógynövény és gyógyszer java része is hatástalanul távozik a bélcsatornán keresztül, és csak a töredéke éri el  a megcélzott szervet.

Azt mondja még Paracelsus:
A természet semmit sem fejez be teljesen.
Hasznára az embernek kell fognia, úgy hogy azt átalakítja.
Az ételt is megfőzzük, a bort is a szőlőből, emberi tevékenység hozza létre.
A gyógynövényeket sem elég megfőzni, tinktúrát készíteni belőle, stb.
A készítményeket meg kell szabadítani a salakjaitól, a nem kifinomított  minőségektől.
Paracelsus itt alkímiai beavatkozásokról beszél.

Kutatásaimban és a T-uránia esszencia vízzel folytatott gyakorlatok elvezettek a táplálékok olyan fajta átalakításához, amely utat nyit a jövőben arra, hogy az így bevitt táplálékaink ne fosszilis alapúak legyenek, hanem olyanok amelyekből már eleve Víz-minőségű esszencia, majd pedig Víz-Qi –jön létre.

Ha a táplálékaink nem hoznak létre Tűz-Qi-t, akkor megspórolhatjuk a „bankbetétünket”, eredeti, vagy Jing-Qi-nket.

A részletekről későbbi írásainkban.

Harsányi László

Máriaremete, 2016. február 14.


Régi-új formájú formabontó forma: „Napelemes” AMFORA


A szél nesztelenül suhant a fák lombjai közt. A meleg épp elviselhető volt ezen a kellemes nyári délutánon, ahogy a teraszon üldögélve beszélgettünk az Élet kisebb és nagyobb dolgairól a hatalmas napernyő árnyékában.
Egyszer csak Laci felpattant:
-         Mutatok valamit!
Kisvártatva ismét felbukkant. Aszalt szőlőszemekkel és áfonyával tért vissza.
-         Kóstold meg! – mondta.
Rendben, gondoltam, bár ettem már mazsolát és áfonyát is, de megszokhattam már, hogy Lacinál sem minden az, aminek látszik. Nyilván egy közönséges szőlőszem őt sem hozná ilyen lázba, ha még oly szépen szóló is…
Számba vettem a szőlőszemet. Hmmm, finom édes, lédúsnak nyilván nem nevezhető… aztán egyszer csak furcsa dolgok kezdtek történni. Éreztem, ahogy egy kígyószerű energia végigáramlik belsőmben, aztán egy idő múlva, mintha már eljutna minden sejtemhez, amelyek valamennyien elkezdtek pulzálni és bizseregni, mintha most keltek volna életre igazán. Picit olyan, mint amikor az ember testét halvány áram járja át.
Az áfonya esetében is hasonló folyamatok játszódtak le, csak picit másképp…
-         Ez mi ez? – kérdeztem.
Csak mosolygott titokzatosan – ahogy szokott.
-         Szerinted? – kérdezte.
Innen indult el közös kalandunk táplálkozással kapcsolatos fejezete…
Nyugodtan állíthatom, hogy igazi kincsekre derült fény a nyár folyamán, de a folyamat még most is zajlik. Mindig lenyűgöz, mikor az ember köré odarendeződnek a kirakós darabkái és szép sorjában minden értelmmel telik meg. Ilyenkor úgy érezzük magunk, mint Sherlock Holmes, a híres magándetektív, csak sokkal izgatottabbak vagyunk. A részletekre nekünk kell rájönnünk. Nekünk kell megfejtenünk, hogyan illeszkednek a darabkák egymáshoz és természetesen az sem mindegy, hogy milyen sorrendben próbáljuk meg őket összeilleszteni.
Laci létrehozott egy olyan technológiát, amellyel képes a táplálékban ugyanazt az energiaminőséget létrehozni, mint a Turánia™ vízben. A gyümölcsök ugyanis, még a teljes érettséggel sem érik el azt az állapotot, amely a szervezet számára igazán kívánatos, színtiszta energia lenne. Ezt a régiek tudták. Az alkímia nagymesterei képesek voltak ezt az átalakítást véghez vinni. Sajnos mára elfeledett tudássá vált. De most újra itt a kulcs a kezünkben!
(Jelen írás keretében pedig arra már nem is térnék ki, hogy amit a boltban meg tudunk vásárolni, az a szerencsétlen gyümölcs milyen érettségi-, és energiaszinten van.)
A gond innentől csak az volt, hogy ugyan, hogy tudjuk megőrizni ezt az energiát…
Közben „véletlenül” olyan információkhoz jutottam, melyben azt kérték tőlem, kísérjem végig Timi barátnőm egy átalakulási folyamaton, amiben felkészítik arra, hogy létre tudjon hozni egy különleges amforát. (Szücs Tímea; a népi iparművészet mestere: www.trimagus.hu – feltöltés alatt.)
Minden információt megkaptam hozzá, már „csak” Timi hiányzott. Hálás lehetek, hogy régóta közös Úton járunk Vele, így győzködésre semmi szükség nem volt, egy kis bátorítás után vállalta a kihívást.
A legjobb dolgok akkor tudnak megszületni az életünkben, mikor képessé válunk fejet hajtani az Ég akarata előtt. A szolgálat hozzásegít a felemelkedéshez.
(A lezajlott folyamat részleteire nem térek ki. Akit érdekel, annak állok rendelkezésére. Kevi Andrea: www.trimagus.hu – feltöltés alatt.)
Timi kezei közt egy valóságos csoda öltött formát. Természetesen mondanom sem kell, hogy ez sem egy új tudás, csak egy rég elfeledett dolog leporolt, kifényesített és a mai világunkban alkalmazható, újragondolt változata.
A tárolóedény képes megőrizni az energiaminőséget, melyet a gyümölcs átvesz az átalakítási folyamat során, tehát akkumlátorként működik.
Nekem úgy mondták,  „A formába a napfény energiáját kell beletenni.” Szóval tulajdonképpen ez egy napelem. Nem csodálom, hogy Timinek először inába szállt… de számomra teljesen nyilvánvaló volt,  mivel őt választották ki, egészen bizonyos, hogy képes rá. Ez be is igazolódott, mikor az elkészült prototípust Lacinak átadtuk. A mérések során minden jel arra mutatott, jól dolgoztunk!
J
Eddig naspolyán és dión kísérleteztünk, azokat mézbe téve. A különféle gyümölcsöknek, különféle energiamintázata van. A méz is rengeteg információt hordoz és enélkül is eleve remek gyógyító hatása van. Így pedig – méltán állíthatom – turbó fokozatra lehet vele kapcsolni!
Naponta egy-két kiskanállal kell csak enni belőle és az szinte egész napra feltölt. A szervezetnek nem kell ahhoz is energiát elhasználnia, hogy átalakítsa a kívánatos formára, mert már „készen” van. Így veszteség nélkül jutunk „haszonhoz”.
Van „szerencsém” a saját bőrömön megélt tapasztalatról is beszámolni, amikor súlyos betegség (vesemedence-gyulladás) során alkalmazva a test energetikai állapotát (csakrák és szervek működése) nagyon rövid időn belül (fél óra!) normál szintre hoztuk pár kanál mézes naspolyával.
Laci természetesen mérte előtte és utána az állapotom. Kezdetben mi is megdöbbentünk és őszinte csodálkozással, de annál nagyobb reményekkel telve tekintettünk a jövő – egyelőre még picit homályos és fátyollal borított – távlataiba.

Ha bárki ezt a gondolatfonalat képes tovább gombolyítani, beláthatja, nem mindennapi dologgal ajándékoztak meg bennünket…

(További információ: Harsányi Girardi László - http://girardimedicina.blogspot.hu)

Piliscsaba, 2016. február 11.
Kevi Andi


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése