2016. február 22., hétfő

Hogyan is együnk ezek után?Hogyan is együnk ezek után?

Előző cikkemben tisztáztam a táplálkozás kínai alapelveit.
Gyakorlatilag évszázadok óta az ember nem ismer más módot a táplálkozásra, mint a fosszilis alapú ételek fogyasztása.
Természetesen minden korban voltak kivételes tudású emberek, akik felrúgták a többség által ismert és elfogadott hiedelemrendszereken alapuló elveket, és más utakat jártak.

Valóban egészségesen táplálkozni, annyit jelent, mint rendszerezett tudásalapon, kilépni a régi szokásrendszerből.
Rendkívül nagy önfegyelmet követelő életmód, de az eredmény sem marad el.

Ezen régi – új alapelvek megértéséhez a T-uránia vízzel folytatott rengeteg kutatás vezetett el.

A T-uránia víz felfedezésének alapelvei szintén a kínai gyógyászat és az öt őselem működésének a szabályrendszerére épül.
E nélkül az ismeretanyag nélkül nehéz megérteni, mi is a T-uránia víz.

Tekintsünk most ismét a táplálék feldolgozásának kínai felfogása felé!
Anélkül, hogy a szakmai részletekbe belemennénk:
 A  táplálék ahogy bekerül a gyomorba, az emésztőrendszer közreműködésével,   és  együttműködésével a táplálékból, az energiarendszer számára mozgatható elixírt, a  születés utáni Jing-et hozza létre.
Az energiarendszer számára ez az üzemanyag, amelyből a Qi keletkezik.

Ez a Qi ugyebár Tűz-jellegű.

Ahhoz, hogy az elfogyasztott vizet a szervezet hasznosítani tudja, szintén fosszilis energiából származó Qi-t használ fel a szervezet.
Hogy miért van erre szükség?
Azért mert az elfogyasztott közönséges ivóvíz kaotikus rendezetlenségű vízmolekulák halmaza. Ezt a fizika úgy mondja, hogy a víz szerkezetét az entrópia uralja.
A szervezet számára ez a víz akkor válik felhasználhatóvá, ha szigorú rend alapján megszüntetjük ezt a rendezetlenséget.

A T-uránia víz azért elixír, mert a vízmolekulák között szigorú rend uralkodik, - megszűnt benne az entrópia. Így már a szervezet képes úgy asszimilálni, hogy közben nem igényel Tűz – Qi-t, aminek az a következménye, hogy a lehűtésére nem kell felhasználnunk az ősöktől örökölt életerőnket.

Amikor arról beszélek hogy elkezdtem azt a munkát, amikor bizonyos élelmi anyagokat, - gyümölcsöket, mézet, diót és a jövőben zöldségeket kezelek alkímiai módszerekkel, akkor valami hasonló történik, mint a T-uránia elixír esetében.
Magas energiapotenciálon, az adott élelmiszernek megfelelő esszenciális átalakításokat hajtom végre.

Ezt Paracelsus úgy tanította, hogy az értékes esszenciát szétválasztjuk az értéktelentől, és az értékes részt úgy rendezzük, hogy stabil és szigorúan  rendezett maradjon a szerkezete.

Ezzel a fajta beavatkozással azt érjük el, hogy elfogyasztva ezt az étket, nem lesz már szükség arra, hogy égéssel asszimilálja ezt az esszenciát a szervezet.
Magyarán ebből az esszenciából Víz-Qi termelődik.

Az étek maradék része, ballasztként távozik a bélcsatornából.

Energetikai vizsgálataim azt mutatják, hogy elfogyasztva ezeket az átalakított ételeket, igen jelentős energetikai szint emelkedéssel számolhatunk.

Amit fentebb leírtam,- szeretném a Tisztelt Olvasóval tudatosítani,- semmilyen tudományos bizonyíték a fentieket nem támasztja alá!

Azt viszont tényként kezelem, hogy amikor pl . megebédelünk, ilyenkor az emésztőrendszer rendkívüli terhelésnek van kitéve.
Meg kell emészteni az elfogyasztott táplálékot!
Kínai nézőpontból szemlélve a dolgot, a táplálékból ki kell vonni egy koncentrált üzemanyagot, amit ezek után energiává kell átalakítani.

Hogy érthetőbb legyen:

1.     Kibányásszák a kőolajat.
2.     Gázolajjá finomítják.
3.     Erőműben elégetik, és a hőenergiát elektromos energiává alakítják.

A  szervezetben mindez a folyamat teljesen analóg.

A folyamat közben mindig a Tűz-jelleg érvényesül, ami mindenképpen károsítja a szervezetet!
Bármit eszünk, ez törvény!
Természetesen lehet azon vitatkozni, hogy melyik táplálék a károsabb, melyik kevésbé.

Egyszóval a fenti folyamat energiát fogyaszt!
Ilyenkor mérhetően az emésztőrendszert tápláló energiaközpont igénybe van véve. Az emésztőrendszer szerveinek energiaellátását biztosító energiavezetékek energiát szállítanak az energiák tárolóedényeiből.
Magyarán merül az akkumulátor.

Akkor viszont, amikor az általam átalakított, mondjuk, gyömbéres-mézes dióból fogyasztunk, ilyenkor szinte azonnal életre kelnek az alsó központok. Itt most az alsó három energiaközpontról beszélek. Nevezetesen a Gyökércsakra, a Szakrális csakra és a Köldökcsakra.

A táplálék tehát nem igénybe veszi a rendszert, hanem azonnal felturbósítja.
Nem Tűz-Qi, hanem Víz-Qi jön létre,ami nem megy át átalakítási folyamatokon, nem fogyasztja az Ősöktől örökölt „bankbetétet”, a Jing-et, hanem az esszenciából azonnal életerő lesz.

Tűz-Qi és a betegségek:

Egy gondolat erejéig szeretném megvilágítani az általam fosszilis táplálkozásnak elnevezett élelmiszerek fogyasztását, a betegségekkel összefüggésben.

Addig, amíg a szervezet fiatal, életerős és az emésztőrendszer nem károsodott, addig végzi a dolgát, még szélsőséges körülmények között is.
Amikor már a túlterhelés jelei megjelennek, ilyenkor elkezdődnek a
díszkomfort - érzetek.
Attól függ milyen szervet érint, ezek a változások többnyire kisebb – nagyobb gyulladások formájában jelentkeznek. Ezek a gyulladások megjelenhetnek  először sejtszinten, majd a durvább megnyilvánulásaiban rákos folyamatként.
Ezt már a táplálkozástudomány nagyon jól leírja.

Ezért van akkora divatja a különféle diétáknak.
Ezek a diéták szinte mindegyike hozhat rövid távon sikereket. Tapasztalataim szerint ez attól függ, hogy az adott egyén milyen „konstrukcióval” rendelkezik, és ez a konstrukció a sajátos életútján milyen környezeti energiákkal találkozik.
Mindezt a kínai egészségasztrológia nagyon pontosan megmutatja.

A kínai asztrológia sokat vizsgálódik a rák megjelenési lehetőségével az adott ember életében.
Nagyon érdekes, hogy ez a betegség általában sorsszerűen, mintegy varázsütésre jelenik meg. Mint amikor megnyomnak egy gombot. Általában ordít ki a képletből.

Feltehető itt a kérdés, hogy milyen lehetősége lehet ilyen körülmények között az embernek a megelőzésre?!
Tudatosan, a képlet ismeretében, természetesen van esély a megelőzésre oly módon, hogy bár egy súlyos betegség megjelenése az egyén életében, ha úgy vesszük „sorsszerű” ami mindig „tanulási folyamatot” jelöl, de a betegség kimenetelének súlyosságát ismeretek tudatában lehet befolyásolni.

A kínai asztrológia adott időben egyszerre megjelenő Tűz és Föld elemek túlsúlya esetén számol a rák kockázatával, főleg oppozíció esetén.

És itt megint megjelent a Tűz-elem!
Akkor tehát, amikor minden bevitt víz és táplálék feldolgozása a szervezetben Tűz-Qi-t generál, bizony nem nagyon van diéta, amivel a baj elhárítható, teljes bizonyossággal.
Nagyon elbizakodott álláspont felesküdni egy diétára úgy, hogy ennek segítségével elkerülhetjük a rákot.

Ha lenne ilyen diéta, akkor egészen biztosan nem lenne más javasolható étrend évszázadok óta!

Tisztelt Olvasó!
Aki megtiszteltél azzal, hogy idáig követtél a fejtegetésemben, azzal a reménnyel kecsegtethetlek, hogy van egy évezredes tudás, amit keleten hagyományoztak ránk, amely igazságai mind a mai napig megingathatatlanok.
Legfeljebb hatalmi arroganciával kérdőjelezhetőek meg ezek az igazságok.
Az  emberi szervezetben játszódó működési elvek megmutatják, hogy van lehetőség a fosszilis alapú táplálkozás megváltoztatására és ezzel az emberi létezés másfajta dimenzióinak a megnyitására.

Úgy gondolom, az első apró lépést megtettük!
Ismert előttem az út és a technológia!
Ezek után az aprólékos, minden élelmiszerre kiterjedő receptvariációk kidolgozása, és természetesen a széleskörű tesztelés következhet.


Harsányi László
Máriaremete

2016. február 21.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése