2016. február 11., csütörtök

D.M. Qi-kung
D.M.-Qi-kung helye mindennapi életünkben…

Hétköznapjainkban egyre fokozódik a bizonytalanság a jövőnket illetően. Eddig mi magyarok azt gondoltuk, hogy a nehézségek minket valahogyan gyakrabban és erőteljesebben elérnek, mint „szerencsésebb sorsú” embertársainkat Európában. Napról – napra élesebben kirajzolódik, hogy Európa egy bárka, ideje lenne tehát empatikusabban viszonyulnunk egymáshoz, és ne egymás kárára cselekedve.

Ezen, mindnyájunkat elbizonytalanító érzések érzékelhetően legyengítik belső erőtartalékainkat, amikkel egyébként sem vagyunk bőviben.
Ez egyre gyengülő energetikai működésben nyilvánul meg, ami már jelentős befolyást gyakorol egészségi állapotunkra, és egész egzisztenciánkra az élet minden területén.

Legutóbbi írásomban, - amit még a nyár folyamán jegyeztem le,- azzal zártam, hogy soha nagyobb szükség nem volt egy ilyen gyakorlati rendszer megszületésére, mint a D.M. Qi-kung.

Nyár óta jelentős tapasztalatokkal gazdagodott a tudásunk a módszer alkalmazásában arról, hogy vajon mindenkinél használható-e a rendszer, illetve mindenkinél azokkal a pozitív következményekkel szolgál-e a gyakorlat, amik elvárhatóak.
Azóta, hogy útjára indítottam a Design-Medizin Qi-kung energetikai és egészség önfejlesztő rendszert, egyetlen ember hagyta el a gyakorlásokat, akinek valójában nem volt semmiféle motivációja a részvételre. Mindenki más folytatja önmagán a rendszer adta kezeléseket és energiakeringetési gyakorlatokat.

Az eltelt idő gyakorlata messze felülmúlja eredeti elképzeléseimet.
Az energia keringetési gyakorlatok bázisát képviselő sajátos térformájú kalapok,- melyeket Qi-kung kalapoknak neveztem el,- a testi érzékeléssel eddig nem rendelkező gyakorlóknál is meghozzák azokat a képességeket, amikkel pontosan érzékelni is tudják a saját testükben végbemenő folyamatokat.

Az energiák sajátos pályájukon mozgatva, jelentős energiaszint- emelkedéseket hoznak létre, melyeket az egészség magasabb szintű tapasztalatával nyugtázza mindenki.

A Design-Medizin Qi-kung

A Qi-kung eredeti nézőpontja, és a D-M Qi-kung tapasztalatai további felfedezésekkel járnak az eddigi ” energetikusi” gyakorlatomhoz képest is.
Az energia-keringetéses gyakorlatokat megelőző, ún. ín – izom-átalakítási masszázs is messze felülír hatékonyságban minden elvárást.

Az energiapályák átjárhatóságát segítő” masszázs-féle”, már önmagában is jelentős energiaszint-emelkedéssel jár, de ezt az eredményt is fölözi az az érzékenység, ami a masszírozást követően, alkalomról alkalomra meglepi a résztvevőket. A masszírozást követő energia-keringető kezelések a speciális kalap és a kristályok segítségével már egy olyan érzékenységi szinten történik, amikor a kezelt személy pontosan érzékelni tudja a testében lezajló folyamatokat, vagyis az energiapályák útvonalát.
Innentől kezdve nem lehet kétséges az, hogy mennyire valósak az akupunktúrás meridiánok útvonalai.
Nem téríthetnek már el „tudományos” érvelések senkit arról, hogy mennyire valós ez a több-évezredes tudomány, a Hagyományos Kínai Akupunktúrás rendszer.

Már a klasszikus Qikung ágazatoknak is első és legfontosabb feladata, az ún. Ín-izom átalakítási gyakorlatok.
Ezen többnyire eszközökkel végzett ütögetéseket, masszírozásokat, hengerléseket értenek. Az általam kidolgozott „Ín-izom-átalakítási masszázs rendszer” egységbe foglalja ezeket az ősi technikákat.
Az ín-izom-átalakítási masszázs-rendszer azt célozza meg, hogy az egész testet behálózó akupunktúrás pályákat szabadítsa fel a beszűkülések, elakadások alól, hogy az energia, a Qi akadálytalanul áramolhasson, éltető energiákkal ellátva az egész energetikai rendszert, és természetesen a teljes szervezetet.

Ezen masszázs fajta látványos eredményeket hoz, és hamarosan feledteti a technika furcsaságait.

A 10 gyakorlati nap folyamán a résztvevők párokba rendeződve megtanulják egymáson a masszázs minden elemét használni.
A masszírozásokat követő relaxációs szakaszban pedig a DM-Qikung kalapokkal megtanulják a résztvevők a Qi-t a megfelelő energiapályákba terelni.
Kettős célt lehet így megvalósítani:

1. Elsajátítják az egyes akupunktúrás pályák végpontjait a végtagokon, és megfelelő kristályok segítségével létrehozzák a kapcsolatot a speciális kalap és a kristály között. A kalap által kicsatolt energia-minőség mintegy átdolgozza a csatorna teljes hosszát, megnövelve annak kapacitását.

2. A relaxációs állapotban folyamatában érzékelhetővé válik az adott energia-pálya teljes útvonala, anélkül, hogy azt külön meg kellene tanulni.

A tíz gyakorlati nap alatt teljes jártasságot lehet szerezni a masszázsban, az energetikai kalapok és kristályok alkalmazásában, valamint az energiapályák és belső szervek finom-érzékelésében.

A mindenkori csoport érzékenysége függvényében, a második – harmadik gyakorlati naptól kezdve, a masszázs után megkezdhetik a hallgatók a kalapokkal és a kristályokkal az energia-keringetéses meditációk megtanulását.
A tanfolyam alatt biztonsággal megszerezhető az alapkeringetésekben való jártasság.

Felvetődhet a kérdés, hogy mivel jobb ez az új technika, mint a már ismert és bevált régi módszerek?

1.     Nem hagyható figyelmen kívül a keleti technikák használatakor, hogy mi európai emberek vagyunk, nyugati életmód szerint élő emberek.
2.     Nincs elegendő időnk a mindennapos, rendszeres gyakorlásra.
3.     Érzelmeink hevesek, többnyire kontrollálatlanok, ezért tudatunk sem békés, mint az alapkövetelmény  lenne a jógánál és a Qikungnál.
4.     Rendszertelen és nem megfelelően kontrollált gyakorlatozás nem hoz semmilyen eredményt, csak legfeljebb önámítást.
5.     Nagyon hosszú idő után, évekig tartó mindennapos gyakorlatozás teremti meg a feltételeit a hatékony, eredményeket is hozó magasabb szintre lépéshez, a klasszikus eljárások szerint.
6.     Mindezek mellett alapfeltétel a nagyon magasan képzett igazi mester jelenléte a gyakorlatozások alatt.

Mindezen okok arra késztettek, hogy ha már rendelkezésemre áll olyan eszközrendszer,- amelyet az égi gondoskodás mutatott meg számomra, az energetikai kalapok formájában,- hatékony alkalmazásába kezdjek.

Az eltelt két év gyakorlata megmutatta, hogy a fenti gátak, melyek akadályozzák számunkra a keleti energetikai – egészség és önfejlesztő rendszerek alkalmazását, feloldhatóak a Dm-Qikung  masszázs, valamint a DM Qikung kalapok és kristályok alkalmazásával, illetve adaptálásával az ősi Qikung technikák mellett.

A DMQ gyakorlatát új, továbbfejlesztett módszer alapján tavasszal egy új tanfolyam keretében folytatom.
A tanfolyam saját Qikung-termünkben lesz megtartva, a tavaszi éledő energiákat kihasználva;

2016. április 2-án kezdődően

 

A tanfolyam helye: Budapest, II. ker.
Dutka Ákos u. 25.

A tanfolyam terjedelme:
Az első hétvége, szombat-vasárnap elméleti képzés
A további gyakorlati napok szombatonként, 10-alkalom.


Elérhetőségek:
Mob.: 06-30-9-488-036
06-30-577-40-10
Email: girardi@t-online.hu 


Harsányi László
Máriaremete
2016. február 11.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése